Hvordan ser vi på oss selv og hverandre? Hvordan ser Gud oss? Jeg tror ikke Gud har laget snapchat, men vi skal prøve å se om snapchat kan hjelpe oss til å tenke på Gud. Finn fram telefonen og ta et vanlig bilde av deg, uten filter. Lagre det, men ikke send. Sånn ser vi ut.

OK, tenk på en person som syns du er irriterende eller som er litt sur på deg. Hvilket filter tror du denne personen ville brukt? Det kan være en lillesøster eller en i klassen... ta bilde og lagre, men ikke send.

Nå har vi tatt bilde av oss på en vanlig dag, en dårlig dag og tilslutt skal vi ta et bilde av oss med det filteret du tror Gud ville valgt. Før du velger må du vite at Gud kaller sitt filter for Jesus. Jesus er så glad i deg at han lot seg bli drept for din skyld. Når Gud ser på deg, ser han litt av seg selv. Gud er lys, Gud er glede, Gud har humor, Gud er kjærlighet. Klarer du å finne et filter som passer? Ta et bilde og lagre, ikke send.

Nå går vi tilbake og ser på det første bildet; Akkurat slik er vi og vi er faktisk skapt sånn, for å være slik. På dårlige dager (se på neste bilde..) er det viktigste vi kan huske på at Jesus-filteret trumfer krangling, baksnakking og utestenging og kaster oss rett inn i nåden (se på det siste bildet). Etter at Jesus døde på korset, så klarer ikke Gud å se oss på noen annen måte enn gjennom Jesus-filteret. Der er vi morsomme, sterke, smarte og vakre. Når vi bruker Jesus-filteret kan vi klare alt! Vi kan falle - og reise oss igjen. Vi kan være kjip - og ordne opp med hverandre igjen. Vi kan løfte blikket og se at andre trenger oss. På den måten øver vi oss på å se andre med Jesus-filter. Jeg håper denne snapchat-andakten gjør det slik at neste gang du lurer på om du er bra nok, så bare tar du et bilde med et fritt valgt Jesus-filter og husker at for Gud er du helt perfekt- og minst like viktig er at vi rundt deg øver oss på å se deg på samme måte! ❤️